ИЗУЗЕТНИ... Саша Павлов, градоначелник и Тигран Киш, председник Скупштине града са овогодишњим лауреатима

Панчево

Свечаном седницом Скупштине града обележен 8. новембар, Дан града Панчева

ДА СЕ УГЛЕДАМО НА НАЈБОЉЕ

•Кроз њихова дела ми заправо стављамо до знања да су то те вредности које желимо да буду уткане у сваког младог човека – рекао Саша Павлов, градоначелник, додељујући најзаслужнијим Панчевцима Новембарске награде • Енес Тасо – заслужни грађанин Панчева

У подне, 8. новембра у сали Културног центра одржана је свечана седница Скупштине града Панчева, као централни догађај обележавања 8. новембра, Дана Града Панчева. Тога дана 1918. године у овај град је ушла српска војска, чиме је Панчево постало део Србије.

    Свечану седницу отворио је градоначелник Панчева Саша Павлов, који је прво поздравио присутне, а свим Панчевцима честитао празник. Градоначелник је подсетио да је Панчево град са историјом дугом девет векова и нагласио да је данас наш најважнији задатак оставити што бољи град будућим генерацијама у чему је најбитније омогућити стварање повољног привредног окружења са јефтиним и квалитетним комуналним услугама и заштитом животне средине, а при чему се посебно треба позабавити пољопривредом која је стратешки важна за Панчево. Приоритет ће, рекао је Павлов, у наредном периоду бити улагање у развој и образовање наших младих суграђана, како би они своје знање применили и у пракси, и то у свом граду.

     – Морамо да разумемо да се промена неопходна за напредак дешава управо у нама самима. Неће нам је нико донети, неће нам је нико поклонити, неће се десити ако чекамо да се деси. Морамо да почнемо од себе, да учимо, да се активирамо да се угледамо на најбоље, да се увек трудимо да будемо бољи. Зато на данашњи дан додељујемо Награде града Панчева за изузетна постигнућа и изузетне Панчевке и Панчевце, јер кроз њих и њихова дела ми заправо јасно стављамо до знања да  су то те вредности које они носе, а које желимо да буду уткане у сваког младог човека и жену и тако у целу нашу заједницу, пишући и у овом садашњем тренутку добру историју Панчева – рекао је градоначелник Павлов.

    Као и сваке, и ове године  додељене су Новембарске награде поводом градског празника.

За своја достигнућа награђени су сликарка Деса Морар, новинар Драган Вујачић и књижевник Вуле Журић, док је титулу заслужног грађанина Панчева ове године добио генерал-мајор у пензији Енес Тасо.

    Свечану седницу Градске скуштине обележио је и садржајан културно-уметнички програм, који су обогатили хор Панчевачког српског црквеног певачког друштва са Вером Царином на челу, Тамбурашки оркестар Музичке школе “Јован Бандур” под вођством Михајла Јовића и Камерни оркестар “Камерата” који је водио Сретен Јовић.

Свечаној седници присуствовали су и бројни гости из политичког и привредног живота, челници других јужнобанатских локалних самоуправа, руководиоци панчевачких предузећа и установа…     Међу гостима је био и Франческо Ђангарди, некадашњи први човек италијанске покрајине Равена, који је својим радом и својом помоћи граду Панчеву заслужио титулу почасног грађанина.